Geplaatst in Koken en recepten

Pompoensoep met Marokkaanse twist

Ik ben gek op zo ongeveer alles met pompoen. De pitten eet ik zo nu en dan gewoon uit de hand of op een broodje met avocado. De olie neemt mijn zus altijd voor mij mee uit Wenen. Lekker door salades, op geroosterd brood of als finishing touch door de pompoensoep.

Pompoensoep kook ik graag. Ik deelde al eens eerder een recept met jullie. Ik probeer iedere keer weer een ander recept uit. Hoe ik het ook maak, het valt altijd in de smaak. 

Afgelopen week kocht ik een kant-en-klaar pompoensoep pakket bij de Albert Heijn (€2,99).


Het pakket bevat flespompoen, wortel, sjalotten, gember, knoflook, appel, sinaasappel en groentebouillonblokjes. Ik heb nog nooit fruit of gember aan mijn pompoensoepen toegevoegd, dus het leek me leuk om te proberen.

Ik heb een hekel aan het schillen en snijden van pompoenen. Het is best even een klusje, net als de winterwortels, maar het vormde bij elkaar uiteindelijk wel een mooi plaatje. 🙂


Voor iedereen die altijd denkt dat bij mij alles perfect gaat…. Ik had het geniale idee om de 2 gember dobbelsteentjes die ik fijn moest maken, door de knoflookpers te persen. De eerste ging perfect, maar voordat ik de tweede zou gaan doen, had ik eigenlijk even het restant van de eerste weg moeten halen. Het zat dus tegen het plafond, op de keukenkastjes, op mijn bril en in mijn haar. Maar goed, dat was allemaal gelukkig zo weer opgeruimd. 

Het recept is eenvoudig te volgen, iedereen kan dit! Je fruit de ui, knoflook en gember een paar minuten, voegt vervolgens de wortel en pompoen toe en roert het geheel 5 minuutjes om. Daarna gaat de bouillon erbij, met de appel en het sap van een sinaasappel. Het geheel breng je aan de kook en laat je 20-25 minuten zachtjes koken. Dan haal je de pan van het vuur en pureer je het geheel tot een gladde soep. Voeg nog wat peper en/of zout toe naar smaak en klaar ben je!

Als de soep in de kom zit, schenk je er een scheutje room door of pompoenpitolie. Dat laatste doe ik normaal altijd. 🙂 Dit keer koos ik ervoor om een Marokkanse twist te geven aan de soep, door twee theelepeltjes ras el hanout toe te voegen, tegelijk met de pompoen en wortel. Dit stond als tip op de verpakking van het soeppakket. 


Ik vond het heerlijk! Heel aromatisch, daar hou ik van. En mijn zus, tevens pompoen fan, at gezellig mee en vond ‘m ook erg lekker.

Auteur:

Blogger, mom, wife, plantlover, funny, sarcastic and creative.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s