Geplaatst in creatief, naaien

Vlaggetjes voor de klas

Bij mijn jongens op school hebben veel klassen een vlaggenlijntje hangen met de naam van de groep. Deze worden vaak gemaakt door ouders. In de klas van Hugo, ‘De Parelduikers’ genaamd, hingen nog geen vlaggetjes. Een mooie reden om eens een vlaggenlijntje te naaien.

Ik haak regelmatig vlaggetjes als kraamcadeautje, maar ik had ze nog niet eerder genaaid. In de lades van de kasten in mijn hobbykamer, ging ik op zoek naar vilt en stofjes.

Ik werk graag met vilt, ik heb dan ook een aardige voorraad, een hele la vol. In een andere la vond ik een grote lap denim, welke ik jaren geleden eens gekocht had, met het idee om er kussens van te naaien…

Een vlaggenlijntje met wimpel vormige vlaggetjes leek me wel leuk, ik vond daarvoor een mooi sjabloon online! Op ieder vlaggetje wilde ik een letter naaien van vilt. Met WordArt maakte ik de sjablonen voor de letters.

Op mijn gemak knipte ik eerst 28 wimpels uit de lap denim en vervolgens 14 letters uit verschillende kleuren vilt. Ik was heel tevreden met hoe de letters uit het vilt kwamen. Het was even een klusje, maar het geduld loonde zeker!

Met een berg spelden en een meetlint in de aanslag, bevestigde ik de letters op de juiste plek op de wimpels. Ik wilde de letters er met de hand op gaan naaien, voor het ‘handgemaakte effect’. Ik heb altijd een grote voorraad borduurgaren voor de geboorteschoentjes, dus voor alle kleuren vilt had ik bijpassend garen tot mijn beschikking.

Vorige week zondag heb ik de hele middag op de bank gezeten met een pakketje wimpels, letters, garen en Netflix. 😬 De dagen daarna heb ik steeds wat gedaan; de wimpels per 2 met de goede kanten op elkaar gelegd en genaaid, waarbij ik de bovenkant open liet om ze om te kunnen draaien.

En nu? Hoe ging ik een vlaggen ‘lijntje’ maken van de 14 wimpels? Ik besloot bij de plaatselijke fournituren winkel te gaan kijken voor Biaisband. Ze hadden ontzettend veel keuze, effen, bloemetjes, dierenprintjes en streepjes. Ik koos voor denim kleurig biaisband met witte sterretjes.

Gister heb ik alle wimpels met elkaar verbonden via het biaisband. Tussen elke wimpel liet ik 10 cm ruimte. Vanmorgen heb ik de biaisband en de wimpels onder de naaimachine doorgehaald.

Het verliep allemaal voorspoedig. Buiten wat speldenprikjes in mijn vingers, had ik genoeg garen, bleef mijn naaimachine naald heel en kwam er geen tornmesje aan te pas. Fijn als het zo mee zit. Ik ben erg blij met het resultaat.

Vlaggenlijn ‘De Parelduikers’

Hugo neemt de vlaggetjes morgen mee naar school, als cadeautje voor de klas. Ik ben heel benieuwd wat ze ervan zullen vinden. Hugo en Bram zijn overigens niet erg onder de indruk, ze vinden het heel gewoon dat mama altijd dingen maakt. 😏

Auteur:

Blogger, mom, wife, plantlover, funny, sarcastic and creative.

Plaats een reactie