Geplaatst in Creatief met papier, papercraft

Creatief met Wendy

Een paar weken geleden zat ik een hele dag samen met mijn ouders in de Isala Kliniek in Zwolle. Vier kopjes koffie en een hoop gescroll door mijn digitale sociale leven, besloot ik maar eens een blik te werpen in de Wendy!


De titel sprak me verder totaal niet aan, noch die dunne grasetende meiden. Tja en Arie, een knappe vent hoor, maar die heb ik thuis ook al. 🙂 Het was eigenlijk gebrek aan beter, dat ik toch maar een blik ging werpen. Al gauw viel mijn oog op een paar toffe pagina’s. Nee, deze pagina’s hadden geen tekst. Ha ha ha.


Ik dacht direct aan de tijd voor het internet. Toen ik nog allerlei pen vriendinnen had. We maakten van mooie reclames in tijdschriften onze eigen enveloppen. Dit waren veelal mode bladen. Dus mooie mode foto’s en reclames van parfums sierden onze enveloppen. Dat was wat ik wilde gaan doen met die mooie pagina’s uit deze Wendy.

Het was een uitgave van vorig jaar, dus het was maar de vraag of ik ‘m nog ergens kon krijgen en/of kopen. Op mijn Facebookpagina deed ik een oproepje, maar blijkbaar leeft de Wendy niet zo onder mijn 850+ vrienden. Ik kreeg in ieder geval van niemand een bericht. Wel deelden een aantal van mijn vrienden mijn oproepje, maar ook dit haalde niets uit.

Uiteindelijk na wat Googlen kon ik deze uitgave toch nog bemachtigen. Weken later, toen ik Wendy alweer vergeten was, viel ze op de mat. Door een foutje in tweevoud. Hoera!

Vanavond had ik even een momentje voor mezelf. Lekker even relaxen. De ene keer prik ik wat in een pot met aarde, maar dit keer werd het tijd om mijn enveloppen te maken.

Uit mijn mandje met kaarten en enveloppen pakte ik wat verschillende enveloppen en vouwde ze open tot sjablonen. Ik omtrok de sjablonen met een potlood en knipte ze uit. Intussen werd ik er tien keer van af gehaald door mijn jongetjes. Hun belevenissen van de dag moeten ze toch even kwijt, dus om en om kwamen ze hun verhaal doen. Stiekem vind ik dat heel gezellig, als ze maar van mijn knutselwerk afblijven. 🙂

Bram ging direct aan de slag. ‘Wat een goed idee mam’. 🙂

Enfin, na wat druk knip- en plakwerk verschenen daar mijn enveloppen. Zo eenvoudig, maar zo’n leuk resultaat. De envelop op zich is al een feestje als je deze om een kaart of briefje krijgt!Als je geen passende envelop hebt om als sjabloon te gebruiken, Google dan op: ‘sjabloon envelop’ of op ‘template envelope’, je komt dan allerlei sjablonen tegen. Er zit vast een passende voor je tussen.

Auteur:

Blogger, mom, wife, plantlover, funny, sarcastic and creative.

Een gedachte over “Creatief met Wendy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s