Geplaatst in Geen categorie

Zoete aardappelsoep

Sinds vandaag ben ik op maandagmiddag vrij! Meer tijd voor mijn jongetjes, dat suffe huishouden, maar vooral weer wat extra knutseltijd.

Ik vond het heerlijk! Kon ik ook mooi op mijn gemakje het zoete aardappelsoep pakket van de Albert Heijn bereiden, welke ik op aanraden van mijn zus heb gekocht.

Soeppakket
Soeppakket

Ik ben al mijn hele leven gek op soep. Mijn voorkeur gaat altijd uit naar verse soepen, maar af en toe een champignonsoepje van Unox mag best. 🙂 

Albert Heijn verkoopt al enige jaren kant-en-klare soeppakketten. Ik probeerde al eerder de erwtensoep en aspergesoep, welke beiden echt aan te raden zijn (seizoen gebonden). Voor € 4 tot € 5,- heb je een compleet pakket, waar je bijna niets meer aan hoeft toe te voegen. Aan het eind hou je ruim 1 liter soep over!

Mijn zus maakte een aantal weken geleden al het zoete aardappel soepje en gaf me een bakje mee om te proeven. Heerlijk! Die moest ik zelf eens proberen. Vandaag was het zover! 😁

Bram, mijn zoon van 8, wil altijd graag helpen. Dit kan niet altijd, ook omdat koken soms even snel ‘moet’, maar we hadden op deze maandagmiddag alle tijd. Bram begon met het fruiten van de uitjes en knoflook, terwijl ik de laatste hand legde aan de blokjes zoete aardappel. 

Net als bij pompoenen, moet je er even een goed scherp mes bij gebruiken. De structuur is ongeveer hetzelfde. Na 3 minuutjes fruiten, kon de rest van de groente meegebakken en vervolgens voegde ik de groentebouillon erbij. Na een half uurtje pruttelen, kon het geheel tot een gladde massa worden gepureerd. Et voilà, daar was mijn lekkere soepje. 

Zoete aardappelsoep
Zoete aardappelsoep

Met wat zwarte peper en de bij het pakket geleverde peterselie, gaf ik het geheel wat extra pit.

Voor de variatie zou je er een scheutje room en gebakken spekjes aan toe kunnen voegen!

Zo, nu ga ik lekker aan de haak. Ik heb allemaal projecten die ik nu eindelijk eens af moet maken!

Auteur:

Blogger, mom, wife, plantlover, funny, sarcastic and creative.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s