Geplaatst in Geen categorie

Asperges uit de oven

Ik liep afgelopen week in de Appie en zag witte asperges liggen. Mijn man en zus zijn groot fan en ik lust ze zelf ook graag, dus ik nam er wat mee.

Een recept had ik nog niet helemaal uitgedacht, maar ze zouden in ieder geval de oven in gaan. Ik kocht kookroom, ham en een pakje met plakken kaas. Ik had thuis nog peterselie, krieltjes, geraspte kaas en een kast vol kruiden, dus ik zou thuis wel zien wat ik ervan ging maken.

Asperges van Albert Heijn
Bosje asperges 🙂

Ik struinde wat door recepten online, maar kon nergens wat speciaals vinden. Of er zaten ingrediënten in die ik net niet had of welke ik er niet door wilde doen. Ik trok mijn eigen plan!

De asperges heb ik na het schillen in een pan met ruim kokend water gedaan en ongeveer een minuut of acht laten koken. Ik heb niet zo’n sjieke aspergepan, ze lagen gewoon in de soeppan te baden. Na 8 minuten heb ik ze afgegoten en een klein beetje laten afkoelen, zodat ik ze verder kon verwerken.

Intussen nam ik een flesje kookroom a 250 ml en deed daar 5 middelgrote eieren bij. Dit is een basis voor veel ovenschotels. Kan gewoon niet fout gaan! Ik deed er een zakje krieltjes, wat verse peterselie, zwarte peper en zout doorheen. Ik roerde het geheel goed door elkaar.

De oven verwarmde ik alvast voor op 200 graden.

De asperges waren inmiddels voldoende afgekoeld. Ik nam 2 grote ovenschalen en legde er rolletjes ham/kaas in gevuld met 3 asperges per rolletje. Toen de schalen gevuld waren overgoot ik het geheel met de roomsaus en deed er tot slot nog geraspte kaas overheen.

img_7419
Asperges in de oven

Ik stelde de oven in op 25 minuten. Ik gebruikte de eerste 20 minuten de onder en boven warmte stand en de laatste 5 minuten zette ik de fan aan, waardoor de kaas een mooi gratin laagje vormde.

img_7421
Eindresultaat

Het smaakte nog lekkerder dan dat het eruit zag. Mijn man had het er de volgende dag nog over. En je weet wat ze over de liefde van de man zeggen….

De basis van dit recept kun je natuurlijk ook gebruiken voor een ovenschotel met lof, prei, bloemkool of broccoli. Je zou in dat geval kunnen kiezen voor ham- of spekblokjes. Als je de groente maar eerst even kort kookt, dan kan er weinig fout gaan. Kruiden gewoon naar smaak toevoegen! Knoflook kan ook heel lekker zijn!

Ik wens jullie een fijn dag!

Auteur:

Blogger, mom, wife, plantlover, funny, sarcastic and creative.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s