Geplaatst in Geen categorie

Dit was het wachten waard

Voordat onze zoon Bram werd geboren, had ik een hobby-/kantoor-/logeerkamer (in 1) voor mijn creatieve uitingen. Eigenlijk gebruikte ik de kamer alleen voor opslag, een echte hobbykamer was het niet. Eenmaal zwanger van Bram, ging alles in dozen naar onze vliering en alleen het hoognodige hield ik bij de hand.

Toen Bram 1,5 was, verhuisden we naar onze nieuwe en veel ruimere woning. Alle dozen, kratjes, bakjes en koffertjes verhuisden uiteraard mee. In dit huis zouden we mooi een hobbykamer kunnen maken. 🙂 De voorraad hobbymaterialen groeide de afgelopen jaren behoorlijk door, in iedere lade, kast en kamer stond wel iets. Ik denk dat alleen de badkamer en het toilet hobbymateriaal vrij zijn gebleven. Ha ha ha.

Vanaf de verhuizing in 2009, hebben mijn man en ik vaak gesproken over die hobbykamer die er echt eens moest komen, zodat ik alles op één plek en binnen handbereik zou hebben. Inmiddels is Bram 8 en is zijn broertje Hugo 5.

Eind 2015 begonnen we met de verbouwing van onze zolder, om 2 kamers de realiseren voor onze grote mannen. In februari van dit jaar, konden de mannen naar hun nieuwe kamers verhuizen. Waarmee er ook 2 kamers vrij kwamen op de eerste verdieping.

Ik zou de oude slaapkamer van Hugo nemen, de kleinste kamer. Maar al gauw werd duidelijk dat ik het daarmee niet ging redden, dus ik ging voor de oude kamer van Bram. 🙂

Schilderwerk

Ik heb het grote geluk dat mijn man schilder is, dus na een weekendje aanpakken, was er niets meer over van de jongens kamer. De wanden waren zacht grijs en de plinten stonden weer strak in de verf!

Eindelijk kon ik beginnen met de inrichting. Ongeveer een jaar geleden kreeg mijn man een prachtig bureau van één van zijn klanten aangeboden. Hij dacht meteen aan mij, voor mijn toekomstige hobbykamer. En wat ben ik hier blij mee!

Bureau
Bureau

Op Pinterest zag ik verschillende soorten wandborden. Mijn voorkeur ging uit naar (beton)gaas. Na wat goed Google werk, bestelde ik een mooi zwart gaaspaneel bij een tuinhandel in Almere. Via AliExpress kocht ik allerlei verschillende klemmen en knijpertjes en bij de Ikea kocht ik metalen haken en zwarte hangbakjes (Bygel).

Gaaspaneel
Gaaspaneel 180 x 90 cm

Ik wilde eigenlijk een ouderwetse apothekerskast voor al mijn prullaria, maar deze zijn veelal onbetaalbaar of hebben aandacht nodig qua onderhoud. Dus dat idee liet ik al gauw varen. IKEA bood uitkomst! Ik kocht twee grote ladekasten uit de Nordli serie.

Nordli ladenkasten
Nordli ladekasten

Het resultaat is strak en rustig. En er is ruimte genoeg! Inmiddels zijn 18 lades gevuld.

Inhoud la
Haakkatoen

Ik voel me heel rijk in mijn eigen hobbykamer! 🙂

Auteur:

Blogger, mom, wife, plantlover, funny, sarcastic and creative.

12 gedachten over “Dit was het wachten waard

      1. Een plekje voor jezelf is heerlijk. Veel knutsel en hobby plezier. Ik ben ervan overtuigd dat je in zo een mooie kamer genoeg inspiratie krijgt.

        Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s