Geplaatst in Geen categorie

In de lappenmand

Een heel lief meisje, waar Bram de afgelopen twee jaar mee in de klas zat, kreeg zomaar ineens haaruitval. Voor de zomervakantie had ze een kaal plekje op haar hoofd en na de vakantie had ze nog maar een paar haren.


Vooralsnog is er geen passend haarwerkje voor haar, de goede maat is wel verkrijgbaar, maar de haarwerken zijn zo vol, dat het overduidelijk te zien is dat het niet haar echte haar is. Of het haar terug gaat komen is nog niet helemaal duidelijk, maar op het moment siert ze haar hoofd met allerlei fleurige sjaaltjes.

Uiteraard is het voor een meisje van 6 behoorlijk dramatisch om geen haar te hebben, terwijl je vriendinnen zorgeloos met staartjes, vlechten of knotjes rondlopen. 

Ik deed onlangs een oproepje voor mijn jongste zoon Hugo. Hij is ineens helemaal fan van Playmobil, daarom vroeg ik mijn Facebook vrienden en contacten of zij Playmobil in de aanbieding hadden. Hij heeft inmiddels een aardige verzameling.

De moeder van het boven genoemde meisje had het verzoek om een strookje stof aan het jurkje van haar dochter te zetten, want de maat was helemaal goed, maar de lengte was eigenlijk net iets te kort. In ruil daarvoor had ze voor Hugo een dierentuin van Playmobil. Ik hou wel van dit soort deals (ruilhandel).

Ik ben mijn lappenmand ingedoken en vond meerdere frisse en vrolijke stofjes. Genoeg voor zwierige jurkjes, rokjes, sjaaltjes, haarbanden en………hoofddoekjes. Ik heb geen dochters en bijna alle vriendinnen zijn kinderloos of hebben zoons. 🙂 En we hebben bijna alleen maar neefjes. Dus ik kan niet zo vaak los voor een meisje. Ha ha ha ha. Mijn hart klopte even wat sneller voor dit schattige meisje.

Aan het denim jurkje naaide ik een strook van dunne, zwierige hartjes stof. Op de mouwen van dit jurkje zit een hart ter hoogte van de ellenbogen en er hangt een hartje aan het zakje op de borst. Hartjes leken mij dus passend.Aan het jurkje zelf wilde ik niets veranderen, dus ik heb de stof aan de binnenzijde aan een naad vast kunnen naaien.

Van een lap stof met vlinders naaide ik een een leuk hoofddoekje met kleine kwastjes op de hoeken. Hugo wilde het doekje wel even showen.
Ik vind het eindresultaat erg leuk. Voor mezelf heb ik nog wat verbeterpunten voor een volgende keer qua naaiwerk, draadspanning en dergelijke. Dus, er zullen nog meer hoofddoekjes volgen. 


Uiteraard hoop ik dat het haar weer terug groeit en nooit meer uit zal vallen, maar mocht het niet zo zijn, dan zal ik met liefde nog wat doekjes voor haar maken.

Auteur:

Blogger, mom, wife, plantlover, funny, sarcastic and creative.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s