Geplaatst in Geen categorie

Herfst krans

De bladeren verkleuren en de eikels, dennenappels, walnoten en kastanjes zijn van de bomen gevallen. Het zorgt voor een prachtig plaatje. Ik vind de herfst prachtig!


Woensdagmiddag heb ik samen met Bram en Hugo kastanjes geraapt in een parkje in de buurt van de school van Bram. De mooiste kastanjes zaten nog gedeeltelijk in de stekelige bolsters. Bram zocht ze speciaal, zodat hij ze kon ontdoen van de bolsters. Hugo en ik raapten de kastanjes die al even op de grond lagen. Ze glommen wel, maar waren al iets gedroogd.

In 20 minuutjes raapten we een behoorlijke voorraad kastanjes. Bram en ik hadden allebei al wat knutselwerkjes in gedachten. Ik wilde er een krans van maken en Bram had het over poppetjes. Dat moest wel lukken met zoveel kastanjes.


Vanmiddag had ik ineens zin om wat te gaan experimenteren. In mijn hoofd zag het er leuk uit, maar de uitvoering is altijd weer een verrassing. 

Ik zocht mijn nieuwe lijmpistool op, die al zeker een jaar in de kast lag, evenals de piepschuim kransen. Ik koop dat soort dingen vaak met het idee dat het wel eens van pas zou kunnen komen. Vandaag was het dan zover. Ha ha ha.

Het was nog een behoorlijke klus. Ik ben wel een uur fanatiek aan het plakken geslagen. Om het piepschuim niet meer terug te zien, moest ik wel hier en daar een beetje puzzelen en meerdere lagen kastanjes plakken. Je zou het piepschuim ook eerst een kleurtje kunnen geven, of kunnen beplakken met bladeren. Dan zijn oplossingen die me gaandeweg het plakken dan te binnen schieten. 🙂

Uiteraard brak een deel van mijn flut lijmpistool af toen ik amper halverwege was, maar met een beetje drukken op de lijmstiftjes ging het uiteindelijk ook. Misschien moet ik maar eens een ‘echte’ kopen, in plaats van die plastic dingen van Action of de doe-het-zelf zaak. Ik gebruik het niet vaak, maar als ik het gebruik, moet het gewoon werken.

Het schattige lint kreeg ik een keer van mijn zus, ze heeft het meegenomen uit Wenen. Het komt van onze favoriete winkel ‘Depot’. Ik vond het steeds te mooi om ergens voor te gebruiken, maar bij deze krans past het gewoon erg mooi.

De krans zou eerst aan de voordeur hangen, maar ik vind ‘m zo leuk geworden, dat hij aan de meterkastdeur hangt in de gang. Wij hebben in en naast de voordeur ramen, waardoor de krans vanaf buiten nog steeds goed te zien is.

Ik ben benieuwd hoe lang de krans mooi blijft, kastanjes drogen uiteindelijk uit en verschrompelen.

Bram moet nog wat gaan knutselen van de kastanjes.


Wil je ook een herfst krans maken? Je hebt de volgende materialen nodig:
– piepschuim krans;
– lijmpistool;
– lint of strik;
– eikels, kastanjes of kleine dennenappels.

Auteur:

Blogger, mom, wife, plantlover, funny, sarcastic and creative.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s