Geplaatst in Geen categorie

Aan de macramé

‘Oh, alles komt weer terug’ zegt mijn moeder altijd! En het is waar. Deze hype heb ik als bijna 36-jarige net gemist, want ik kom uit de jaren 80. Wel heb ik nog jaren mogen genieten van het uit de 70-er jaren afkomstige macramé gordijntje, in de schuur van mijn ouderlijk huis.

Volgens mij had ik ook ooit nog ergens een van sisal touw geknoopt uiltje. Had ik het maar bewaard…

Jullie weten inmiddels wel dat ik een fan ben van de cactus en vele andere planten. Maar ja, de plankjes en vensterbanken raken wat vol, dus de enige optie is nog om ze op de hangen. Ha ha ha, ik weet overal een passend excuus voor de vinden…

Al een poosje was ik van plan om planthangers te gaan knopen. Ik knoopte al eens een hele kleine en eenvoudige, maar ik wilde ook eens een grotere maken.


In de kast heb ik nog houten gordijnringen en kralen liggen (onbehandeld). Uiteraard een keer besteld bij mijn vrienden van AliExpress. Geschikt voor speenkoorden, maar ook voor Macramé. Sisaltouw heb ik wel, in hele dunne uitvoering, maar textiel of tricot garen kunnen er ook prima voor worden gebruikt. Ik koos voor Papatya Ribbon.


Ik keek wat verschillende filmpjes op YouTube. En echt waar, een kind kan de was doen. Iedereen kan dit! Uiteindelijk heb ik de hanger geknoopt aan de hand van dit filmpje.


Het is even wat geklungel met al die lange slierten, maar daar kreeg ik al gauw handigheid in. De houten knopen kwamen in het filmpje niet voor, die heb ik zelf gewoon toegevoegd op een plek waar ik ze vond passen.

Ik heb de smaak te pakken! Er komen nog zeker meer planthangers en wellicht waag ik me eens aan een uil of gordijn. Ha ha ha.

Auteur:

Blogger, mom, wife, plantlover, funny, sarcastic and creative.

3 gedachten over “Aan de macramé

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s