Geplaatst in Geen categorie

Creatief met kokos

Een paar weken geleden had ik een kokosnoot gekraakt. Het was echt een perfecte kraak, het kokos kwam er in één geheel uit. Een deel van de schil/buitenkant brak ook erg mooi.


De kokos was helaas vies van smaak, dus hoe mooi deze ook gekraakt was, helaas ging de noot de groene container in. Maar een deel van de schil legde ik op de kast. Ik had al een aantal hangende bloempotjes online en in woonbladen gezien, welke waren gemaakt van een kokosnoot!

Bron: Pinterest.com

Van de Albert Heijn moestuintjes actie van vorig jaar, hield ik een enorme tijmplant over. Als de zon erop schijnt, maar ook wanneer het regent, komt er een heerlijke geur vrij! Max, mijn teckel, was het hier ook helemaal mee eens. Inmiddels staat er dus geen tijm meer in de tuin… Ha ha ha…

Van de Albert Heijn moestuintjes actie van dit jaar, heb ik weer een klein tijm plantje overgehouden. Het had waarschijnlijk al een grotere plant kunnen zijn, maar ik had ‘m in een klein potje op een plankje in de tuin. Eigenlijk was ik ‘m een beetje vergeten, dus het is een wonder dat deze de warme zon heeft overleefd.

Terwijl ik net even mijn dorstige cherrytomaatjes en komkommers water gaf, viel mijn oog op het potje met tijm. Direct dacht ik aan de halve kokosnoot die op de kast lag!

Ik knoopte van wat touw een hanger, waarmee ik de kokosnoot op kon hangen. Ik vulde het met aarde en plantte de tijm over. Het resultaat vind ik ontzettend leuk! 

Kokosnoot hangpotje
Kokosnoot hangpotje

Vanaf nu ga ik heel anders naar kokosnoten kijken. Volgende keer luister ik niet alleen naar de hoeveelheid melk in de noot, maar kijk ik ook naar de buitenkant. En misschien zaag ik ‘m dan wel op de perfecte plek open, in plaats dat ik ‘m een rake tik geef.
Voor het knopen van een hanger, verwijs ik je graag naar dit filmpje! Succes :)!

Auteur:

Blogger, mom, wife, plantlover, funny, sarcastic and creative.

Een gedachte over “Creatief met kokos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s