Geplaatst in Geen categorie

Juf cadeautjes

Mijn zoon Bram had dit schooljaar dezelfde juffen als vorig jaar. Ik weet nog dat ik het heel prettig vond dat hij hen ook in groep 4 weer kreeg. En dan zo ineens, is het schooljaar alweer voorbij. Bram gaat naar groep 5!

Hoe bedank je nou deze 2 belangrijke mensen, die hem o.a. hebben leren lezen, schrijven, rekenen en klok kijken? Een belangrijke basis voor de rest van het leven!

De klassen op de basisschool van onze zoons, hebben allemaal een naam welke samenhangt met edelstenen. Bram zat als kleuter bij de Bergkristalllen en de afgelopen twee jaar zat hij bij de Aventurijnen.

Precies 20 jaar geleden was ik met mijn ouders op herfstvakantie naar Kröv, langs de Moesel in Duitsland. We bezochten daar in de buurt het stadje Idar-Oberstein, bekend om haar Edelsteen mijn. Als souvenir kocht ik een zakje mooie gladde (half)edelstenen.

Bram rommelde een poosje geleden wat in mijn hobbykamer en vond de steentjes die ik ooit kocht. ‘Mam, dit is een Aventurijn’, zei hij! Ik keek ‘m een beetje vertwijfeld aan, maar Googelde samen met hem naar Aventurijnen.

Hij had gelijk. We hadden groene en rode Aventurijnen ertussen zitten. Ik dacht meteen aan het juffencadeautje!

Bij Sostrene Grene in Amsterdam, kocht ik 2 kleine doorzichtige bakjes, waar ik mooi de steentjes in kon doen. Ik knoopte wat champagne kleurig lint van de Action eromheen en legde er een strikje in. Ik had nog kleine witte kraaltjes met een hartje erop, deze vormden een mooie finishing touch!


Bram en ik zochten samen een leuke foto uit. We gingen voor de laatste schoolfoto, waarop hij nog een fietsenstalling heeft. We plakten zijn foto op een kaartje en schreven er wat toepasselijks op.

kaartje bij juf cadeautje
kaartje bij juf cadeautje

Bij Dille & Kamille kocht ik kleine Terra Cotta potjes met Vergeet-me-nietjes. Ik verpakte beide potjes samen met een doosje Aventurijnen in doorzichtig folie en hing het kaartje eraan.

juf cadeautje van Bram
juf cadeautje van Bram

Inmiddels weten wij dat onze zoon Hugo volgend schooljaar een andere juf krijgt. En ondanks dat zij ook heel erg lief is, gaat hij zijn huidige juf wel ontzettend missen. We hebben al een cadeautje gegeven, maar ook voor haar hebben we nog een potje vergeet-me-nietjes ingepakt.

En nu is het zomervakantie! Hoera!! We hopen op heel veel zon.

Ik wens jullie allemaal een fijne zomer(vakantie)!

Auteur:

Blogger, mom, wife, plantlover, funny, sarcastic and creative.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s