Geplaatst in Geen categorie

Van gieter naar jeugdsentiment

Ik heb her en der in huis kleine stillevens opgesteld met cactussen en tillandsia’s. Het zijn veelal kleine exemplaren, waarvoor ik op zoek was naar een kleine gieter, wat het bewateren een stuk eenvoudiger zou maken. Hij moest klein en zwart zijn en ik ging aan de Google! Ik stuitte al gauw op een moderne vernevelaar, wat mij in één klap terug bracht naar 1985.

Regelmatig nam mijn grote broer mij achterop de fiets mee naar tante Francien en haar dochters. Ik kan me de speeltuin achter hun huis herinneren, waar je met water kon spelen. Maar het belangrijkste was haar koperen vernevelaar in de vensterbank!

Zoals bijna ieder kind, vond ik het geweldig om met water te rommelen. Ze vulde altijd de vernevelaar voor mij en ik gaf de plantjes water.

Het ging dus een vernevelaar worden, al was het alleen maar uit sentimenteel oogpunt. 🙂 Op Marktplaats vond ik vrijwel meteen twee mooie koperen vernevelaars voor een klein prijsje. Ze zouden uitstekend passen op mijn vensterbank en dat ik er mijn kleine groene prikkelige planten mee kon bewateren, was mooi meegenomen.

Stilleven met Vernevelaars
Vernevelaars
Vinden jullie ze niet geweldig? Ik vind ze daarbij ook nog stylish verantwoord! Ha ha ha…

Auteur:

Blogger, mom, wife, plantlover, funny, sarcastic and creative.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s