Geplaatst in Geen categorie

Nesteldrang

Na vijf maanden werkloos thuis te zijn geweest, was vandaag mijn eerste werkdag bij mijn nieuwe werkgever. Een gezamenlijke relatie stelde me voor en binnen 1,5 week was het rond. Ik had gelukkig nog een weekje vrij om aan het idee te wennen, voordat ik vol aan de slag zou gaan.


Ineens bedacht ik me dat ik de gordijnen maar eens moest gaan wassen. Vervolgens heb ik de keukenkastjes gestofzuigd en geordend. Uit mijn kledingkast haalde ik 3 vuilniszakken vol kleding en als een bezetene deed ik was na was! Ik leek wel een zwangere die flink aan de nesteldrang was.

Alsof het allemaal niet genoeg was, besloot ik dat ik een border in de tuin wilde. Toen we hier kwamen wonen hebben we vrijwel direct alles dicht laten leggen met tegels, maar ik miste de gezelligheid in ons kleine tuintje.


Na goedkeuring van mijn wederhelft (voor de vorm), verwijderde ik een rij tegels. De volgende dag begon ik direct, nadat ik de jongens naar school had gebracht, met het uitscheppen van al het zand dat onder de tegels lag. Om 9:00 uur had ik een mooie diepe geul en een berg zand. 🙂

Toen kwam eindelijk het leuke werk, het uitzoeken van de planten. Ik kocht wat zakken grond en vulde vol enthousiasme mijn karretje met allerlei uiteenlopende vaste planten. Ik koos wat bodembedekkers, anemonen, struikjes, een boompje, een sneeuwbal en een hortensia.

Ik vulde de geul eerst op met geschikte grond. Alsof ik het had uitgemeten, want het kwam perfect uit. De jongens hielpen in hun pauze even met het neerzetten van de planten op de juiste plaats. Toen ze weer naar school waren, heb ik alle planten in de border geplant. Ook dat kwam precies mooi uit!Ervan uitgaande dat de planten goed aanslaan en verder zullen groeien, verwacht ik volgende zomer een mooie volle border te hebben. 

Onze kleine tuin ziet er nu een stuk gezelliger uit!
Na de tuin te hebben aangepakt, heb ik de rommelkast (hobby dump hok) onder de trap nog even uitgemest en geordend. Gelukkig vond ik daarna dat ik met een gerust hart aan mijn nieuwe baan kon beginnen! 🙂

Wel lekker zo’n ontzettend opgeruimd huis! 

Auteur:

Blogger, mom, wife, plantlover, funny, sarcastic and creative.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s