Geplaatst in Geen categorie

Kinder krukje

Ik kan uren snuffelen op de diverse borden op Pinterest.com. Ik doe daar veel inspiratie op. Van de aankleding van huis & tuin, tot traktaties voor kinderen, het is leuk dat mensen hun creaties en ideeën online met elkaar delen.

Zo kwam ik een krukje tegen, waar iemand een rood kussentje voor had genaaid, met witte stippen. Precies! Het was net een paddenstoel, geweldig! Weer iemand anders had een krukje beplakt met kranten, dit gaf een heel gaaf effect en stond geweldig in een zwart/wit interieur.

Ongeveer 1 keer per 2 maanden bezoek ik een Ikea. Ik vind het heerlijk om er rond te lopen en ik kom altijd wel met iets thuis. Al is het maar een nieuwe set scharen. De laatste keer kocht ik 2 witte kinderkrukjes van het type Mammut, voor € 4,99 per stuk.

De krukjes hebben 3 weken in een hoekje op de trap gelegen, omdat ik nog niet precies wist wat ik ermee wilde doen.

Ik bladerde in een boek dat ik onlangs voor € 2,50 heb aangeschaft via Marktplaats.nl, met daarin bijzondere haak- en breifiguren. Ik bekeek wat ronde patronen en ineens bedacht ik me dat het misschien leuk zou zijn om iets om de witte krukjes te haken met dikke wol. Ik had eens een bol dikke roze tricot wol gekocht om wat van te maken, maar inmiddels stond de bol al bijna een jaar in de kast bij z’n soortgenoten. 🙂

Mammut krukje en bol tricot wol

Het eindresultaat

Close-up
Verpakt als cadeautje close-up

Nadat ik de krukjes op mijn Facebook pagina had geplaatst om met mijn vrienden te delen, kreeg ik vele enthousiaste reacties. Een collega heeft de krukjes van mij overgenomen voor haar nichtjes.

In principe kun je ieder rond patroon gebruiken. Mocht je moeite hebben met het lezen van een patroon, kun je altijd eens op Youtube naar filmpjes zoeken waarin rond wordt gehaakt. Er zijn er vele. Om uiteindelijk de hoek om te haken, moet je minderen. Ik ging bijvoorbeeld van 4 dubbele stokjes afgewisseld met een losse, naar 3 driedubbele stokjes in iedere opening zonder een losse.

Tips
– Dikke haaknaalden koop je voor weinig bij Action en Zeeman, soms heb je compleet pakket tricotwol met haaknaald. 
– Tricotwol is uiteraard verkrijgbaar van het merk Hooked Zpagetti, maar Action, Kruidvat en witte    boekhandels verkopen regelmatig partijen tricotwol van andere merken.
– Je kunt voor weinig lappen tricot op de markt kopen en zelf wol maken, door een lap tricot in een spiraalvorm te knippen.

Mocht je een vraag en/of opmerking hebben, aarzel niet en plaats een bericht.

Auteur:

Blogger, mom, wife, plantlover, funny, sarcastic and creative.

7 gedachten over “Kinder krukje

 1. Ha die Els,

  Ja pinterest is geweldig! Ik had ook problemen met het plaatsen van reacties bij anderen, dus er was vast iets met de server. Ik hoop dat het alsnog lukt, ik probeer wat volgers te sparen. Ha ha ha.

  Like

 2. Hoi Sharon,

  Gisteren mijn pasgeboren nichtje bekeken (een droppie!) en de krukjes cadeau gedaan voor op haar kamertje. Ze vielen hardstikke in de smaak hoor!

  Nog erg bedank, en zodra ik het geboortekaartje binnen heb, loop ik even bij je binnen om er geboorteschoentjes van te laten maken. Ik weet zeker dat die ook enthousiast ontvangen zullen worden.

  Groetjes, Miranda

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s