Blog

Geplaatst in creatief, Oorbellen

Oorbellen voor mijn zus

Een van mijn grote zussen houdt van bijzondere, aparte en soms een beetje gekke oorbellen. Mijn eerste herinneringen gaan terug naar een set spinnenwebben met spinnetjes aan een kettinkje, ik denk dat ik een jaar of zeven was. Het waren de jaren ‘80 en er waren allerlei kleurrijke en aparte oorbellen te koop.

Ik hou zelf ook best van aparte oorbellen, maar neem de moeite niet om dagelijks oorbellen in te doen. Het is ‘s morgens al druk zat. Daarbij vind ik het getik of gewiebel irritant. Ik heb standaard 3 ringetjes in beide oren, die ik er (bijna) nooit uit haal.

Maar goed, toch heb ik in een dolle bui al wel eens wat oorbellen gemaakt. De meest gekke waren wel de Hema worsten. 🙂

Binnenkort is er Legoworld, mijn zus gaat er met onze jongens naartoe. Vorig jaar ging ze nog alleen met Bram, maar dit jaar gaat ook Hugo mee. Ik moest ineens weer denken aan de Lego oorbellen die mijn zus heeft. Platte roze lego blokjes met een oorbel haakje er aan. ‘Dat kan ook met Lego poppetjes’ dacht ik een paar weken geleden.

Bram en Hugo wilden uiteraard geen afstand doen van hun Lego poppetjes, dus ik besloot online wat blanco ‘brick’ poppetjes te bestellen. In één van de lades in mijn hobbykamer had ik nog oogjes met schroefdraad en oorbel haakjes. Het was dus wachten op de postbode.

Voor het weekend zaten ze bij de post, dus ik kon lekker aan de fröbel. Het plastic was wat te hard voor het schroefdraad van de oogjes, dus ik besloot de gaatjes voor te boren met een fijn hand boortje.

Met een klein tangetje draaide ik de oogjes in de kopjes van de poppetjes en vervolgens deed ik er een oorbel haakje aan. En eigenlijk ben ik wel heel erg tevreden met hoe ze uiteindelijk zijn geworden.

Mijn zus mag zelf kiezen welke ze wil hebben. Ze kan dan helemaal in stijl naar Legoworld. 😊

Ben je een Lego liefhebber en zie jij jezelf wel lopen met zo’n setje poppetjes in je oren? Stuur vrijblijvend een berichtje voor meer info.

Advertenties
Geplaatst in Creatief met papier, geboorteschoentjes, kraamcadeau, papercraft

Grote avonturen beginnen klein

Wat werd ik blij toen ik dit kaartje zag! Vrolijke aquarel kleurtjes, een leuke naam en een pakkende tekst. Ja, vooral die tekst, wat leuk gevonden!

Geboortekaartje Bobbie

Ik kreeg het kaartje van Hannie, waarvoor ik al eerder schoentjes (waaronder Tijn) mocht maken. Bobbie is haar kersverse kleindochter.

Het is een enkelzijdig kaartje, maar ik kreeg er twee. Ik had dus genoeg speelruimte om alle leuke aspecten van dit kaartje terug te kunnen brengen in de schoentjes.

Vandaag liet Hannie weten dat haar kinderen heel enthousiast waren over de schoentjes. Ze noemde de schoentjes ‘het leukste idee om geboortekaartjes te bewaren’. Leuk om te horen! 🙂

Weetje! Vorig jaar zijn er 32 meisje ‘Bobbie’ genoemd (bron: SVB). Voor mij was het de eerste waar ik schoentjes voor mocht maken.

Geplaatst in Creatief met papier, geboorteschoentjes, kraamcadeau, papercraft

Fayen

Ik was direct weg van dit geboortekaartje, dat ik van oma Yvonne kreeg. Het roze met zwart, was perfect in verhouding en niet te druk.

Yvonne had door mij gemaakte geboorteschoentjes al eens gezien bij een collega. Nu ze zelf oma was geworden van Fayen, wilde ze graag een paar laten maken voor haar kleindochter.

Ik kreeg 2 kaartjes, wat het altijd net even wat makkelijker maakt. Er is dan wat meer mogelijk qua indeling. Dat kwam in dit geval extra goed uit, omdat de poes en het gedichtje precies aan de achterkant van de naam en het hartje stonden.

Het kaartje was wat stug, wat heel prettig is om te verwerken. Het in elkaar zetten/naaien vraagt wel iets meer geduld en beleid, om kreukels/scheurtjes te voorkomen.

Ik heb gekozen voor roze veertjes, net zoals op het kaartje.

Weetje! In 2016 hebben 39 meisjes de naam Fayen gekregen en stond op de 343e gedeelde plaats (bron: SVB).

 

Wil je ook een paar geboorteschoentjes laten maken van een geboortekaartje? Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden.

Geplaatst in Creatief met papier, geboorteschoentjes, kraamcadeau, papercraft

Finn en Sepp

Pas geleden kreeg ik een berichtje van Janita. Ze had voor de geboorte van haar zoontje Finn, in 2015, geboorteschoentjes cadeau gekregen.

Ik moest even goed zoeken, want ik had er blijkbaar geen blogje over geschreven. Een goede reden om eens door de digitale berg foto’s te gaan. Pff, dat moet ik echt nodig eens ordenen. Maar goed, ik wist het jaar, dus na een half uurtje bladeren, kwam ik uiteindelijk bovenstaande verzamelfoto tegen.
Overigens verbaasde ik mezelf, met wat ik allemaal heb gemaakt in de jaren. En dan heb ik het vooral over het haakwerk! Ik zit direct weer vol met ideeën! Ha ha.

Terug naar Janita; Ze wilde graag geboorteschoentjes laten maken voor het baby broertje van Finn, Sepp.

Wederom een geboortekaartje met foto’s, wat ik altijd erg leuk vind om te verwerken in de schoentjes. Ook hebben ze vrijwel exact hetzelfde geboortekaartje, alleen de kleuren zijn anders.

Vol enthousiasme ging ik aan de knip, borduur en naai. Alles zat mee, dus de schoentjes zaten in no-time in elkaar.

Janita is erg blij met het eindresultaat!

Weetje!

Vorig jaar hebben 160 jongens de naam Sepp met dubbel P gekregen en 174 Sep met één P (bron: SVB).

Geplaatst in naaien

Keycords

Afgelopen week struinde ik een beetje door de ladekasten in mijn hobbykamer. Gewoon 'even' kijken wat ik allemaal heb liggen en een beetje inspiratie op doen.

Ik heb 2 halve konijnen en een muis zonder poten liggen om af te haken. Ook vond ik nog de kop van een hert, helemaal compleet, maar nog niet in elkaar gezet. Ik deed de la gauw weer dicht! Ha ha ha, dat komt wel weer een andere keer.

Ineens dacht ik aan de keycords aan de huissleutels, die nodig aan vervanging toe waren. Onze jongens hebben er altijd één om hun nek als ze buiten spelen, omdat ik anders wel 20 keer naar de deur kan lopen om voor ze open te doen.
Ik ging op zoek naar musketonhaken/sleutelhangers, welke ik 'ergens' in overvloed heb, doordat Marit in Wenen deze altijd voor me opspaart. Na wat lades te hebben geopend, vond ik een bos keycords in een plastic tasje.

Ik knipte alle keycords af en hield uiteindelijk een heleboel ringen en haken over.

In de la waar ik al het lint in bewaar voor de geboorteschoentjes, vond ik een rolletje met teckel lint. Vast een keer, zonder specifiek doel, besteld bij AliExpress. Ik zou de jongens niet echt blij maken met dit lint, maar twee vriendinnen en de fokker van onze teckel Max, vast wel. Met hen in gedachten kroop ik achter de machine.

Ik nam de maat op met een zwart meetlint van de Ikea, waar ik meteen ook een keycord in zag. Ha ha ha. Dus ook die knipte ik in stukken. Ik weet overigens nu wel weer wat ik gister mee had moeten nemen bij Ikea….nieuw meetlint. Ik kwam er gister niet op.

Het leek me meteen een ideaal moment om mijn Softbox Fotostudio uit te proberen. Natuurlijk voor een appel en een ei gekocht bij mijn vrienden in China. Het is simpelweg een witte doos met een Led strip. Leek me handig voor het fotograferen van geboorteschoentjes. Onderstaande foto's maakte ik er in/mee.

Zo, nu alles op de foto stond, kon ik 3 van de keycords versturen. Ik koos voor zelfgemaakte enveloppen, waar ik al eens een blog over schreef.

Ik heb ze gister gepost. Op het kaartje schreef ik 'zomaar', want er was geen speciale reden. Zoals ik al vaker in mijn blogs schreef, is er niets zo leuk al een onverwacht cadeautje geven of ontvangen. Ik hoop dat ik hun dag een beetje extra heb gekleurd.

Voor de jongens ga ik nog op zoek naar een vrolijk, meer passend lint of stofje voor hun keycord. Weer een mooi excuus voor een bezoekje aan de (online) fournituren winkel.

Geplaatst in Creatief met papier, geboorteschoentjes, kraamcadeau, papercraft

Geboorteschoentjes voor Denise

Dit geboortekaartje kreeg ik van Marjolein, samen met het kaartje van Fien!

De naam en olifantjes lagen als een soort zachte kussentjes op dit soepele kaartje. Een heel prettig materiaal om mee te werken.

Mijn witte garen was helemaal op, terwijl ik dat in gedachten had om te combineren met dit kaartje. Wachten was geen optie, dus ik ging door de voorraad borduurgaren heen om toch iets passends te vinden.

Ik koos uiteindelijk voor een donkerder roze dan de kleur van de schoentjes. De hartjes en het lint voor de veters heb ik wel neutraal gehouden, om zo goed de aandacht op de naam en de olifantjes te houden.

Er zijn van mijn generatie aardig wat vrouwen die Denise heten. Ik ken er in ieder geval een paar. In 2016 zijn er maar 13 meisjes die deze naam hebben gekregen (bron: SVB), dus op het moment een redelijk unieke naam.

Geplaatst in Interieur en Styling, tuinieren, urbanjungle

Stekjes

Sommige van mijn planten groeien zo goed, dat ik ze af en toe flink terug moet snoeien. Zoals mijn Scindapsus Pictus.

Ik heb al heel wat stekken van deze plant weggegeven. Het is een makkelijke plant. Met licht en water en zo nu en dan wat extra voeding, is deze uitgegroeid tot een grote plant.

De aarde hou ik altijd vochtig, maar niet te nat, anders kunnen de wortels gaan rotten. De vloeibare voeding geef ik 1 x per maand.

Stekken van deze plant gaat heel eenvoudig door een kopstek af te knippen en deze in vochtige aarde te zetten. Na ongeveer 3 weken ontstaan de eerste wortels.

Ik knip zelf hele lange scheuten af en zet ze eerst op water om wortel te trekken. Daarna zet ik ze in de aarde of doe ik ze in een zakje om te versturen.

Inmiddels stonden de stekken al een poosje in het water en was de vaas op de kast gevuld met wortels. Echt tijd om ze in een potje te plaatsen en weg te geven.

Bij Intratuin kocht ik een paar zakken nieuwe potgrond, want ik had niet meer en het was een goed excuus voor een bezoekje. Voor die ene lege pot in de tuin kocht ik meteen wat Lavendel plantjes en ik nam een leuke hangpot mee. 🙂

Ja, die bloempotten kunnen wel een sopje gebruiken zie ik nu. 🙂 Maar dat komt later. En dat onkruid groeit natuurlijk ook alleen voor die ene pot…

Na de tuin een klein beetje te hebben opgeleukt, pakte ik de vazen met verschillende stekken. (Hang)potjes bewaar ik altijd voor dit soort momenten.

Deze 2 potjes heb ik gevuld met Scindapsus Pictus, één potje is voor een vriendin en de andere is nog beschikbaar voor de liefhebber (afhalen in Lelystad). Eventueel heb ik nog stekken zonder wortel, welke ook opgehaald mogen worden.

Voor mijn moeder heb ik een stekje van de Citroen Geranium in een pot gezet. Deze heb ik eerst wat wortels laten trekken in water, maar eventueel kunnen deze stekken ook zonder wortels direct in de vochtige aarde worden gezet.

Ook van deze heb ik nog stekjes zonder wortel, dus als je interesse hebt, dan hoor ik het wel. Door de citronella geur, is het een natuurlijke muggen verdrijver. Ideaal in huis of zomers op de tuintafel!

Fijne zondag!