Geplaatst in creatief, Oorbellen

Oorbellen voor mijn zus

Een van mijn grote zussen houdt van bijzondere, aparte en soms een beetje gekke oorbellen. Mijn eerste herinneringen gaan terug naar een set spinnenwebben met spinnetjes aan een kettinkje, ik denk dat ik een jaar of zeven was. Het waren de jaren ‘80 en er waren allerlei kleurrijke en aparte oorbellen te koop.

Ik hou zelf ook best van aparte oorbellen, maar neem de moeite niet om dagelijks oorbellen in te doen. Het is ‘s morgens al druk zat. Daarbij vind ik het getik of gewiebel irritant. Ik heb standaard 3 ringetjes in beide oren, die ik er (bijna) nooit uit haal.

Maar goed, toch heb ik in een dolle bui al wel eens wat oorbellen gemaakt. De meest gekke waren wel de Hema worsten. 🙂

Binnenkort is er Legoworld, mijn zus gaat er met onze jongens naartoe. Vorig jaar ging ze nog alleen met Bram, maar dit jaar gaat ook Hugo mee. Ik moest ineens weer denken aan de Lego oorbellen die mijn zus heeft. Platte roze lego blokjes met een oorbel haakje er aan. ‘Dat kan ook met Lego poppetjes’ dacht ik een paar weken geleden.

Bram en Hugo wilden uiteraard geen afstand doen van hun Lego poppetjes, dus ik besloot online wat blanco ‘brick’ poppetjes te bestellen. In één van de lades in mijn hobbykamer had ik nog oogjes met schroefdraad en oorbel haakjes. Het was dus wachten op de postbode.

Voor het weekend zaten ze bij de post, dus ik kon lekker aan de fröbel. Het plastic was wat te hard voor het schroefdraad van de oogjes, dus ik besloot de gaatjes voor te boren met een fijn hand boortje.

Met een klein tangetje draaide ik de oogjes in de kopjes van de poppetjes en vervolgens deed ik er een oorbel haakje aan. En eigenlijk ben ik wel heel erg tevreden met hoe ze uiteindelijk zijn geworden.

Mijn zus mag zelf kiezen welke ze wil hebben. Ze kan dan helemaal in stijl naar Legoworld. 😊

Ben je een Lego liefhebber en zie jij jezelf wel lopen met zo’n setje poppetjes in je oren? Stuur vrijblijvend een berichtje voor meer info.

Auteur:

Blogger, mom, wife, plantlover, funny, sarcastic and creative.

3 gedachten over “Oorbellen voor mijn zus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s