Geplaatst in urbanjungle

Luchtplantjes (met Give Away!)

Onlangs kocht ik via Marktplaats een glazen peer bloempot/vaas. Vroeger zag je deze vaak gevuld met een Kalanchoe plantje en wat kleine steentjes als decoratie. Ontzettend suf vond ik ze altijd. 🙂 Maar ze zijn weer helemaal terug. Vaak met een twist. Zoals in de vorm van een appel of bol met een touw eraan om op te hangen (Action).

 

Ik volg al een poosje Airplantshop.nl op Instagram. Zij hebben een ruim assortiment Tillandsia’s, zoals de luchtplantjes officieel heten. Ik besloot een kijkje te nemen in de webshop om een geschikt luchtplantje te zoeken voor mijn peer.

Het digitale winkelwagentje was al gauw gevuld. Ik voelde me als een kind in een snoepwinkel. Ik koos de XL Tillandsia Mix, Tillandsia Xerographica en de Spaanse mos (Tillandsia Usneoides) vond ik ook erg mooi. Meestal is Spaanse mos erg grijs, maar deze heeft meer groen.Waar ik het allemaal zou gaan laten wist ik nog niet, maar ik kon altijd nog wat weggeven. 🙂

Vrijwel direct na afrekenen kreeg ik netjes een bevestiging. Ik bestelde laat in de avond en 2 dagen later werd het pakket met de luchtplantjes al thuisbezorgd. Dat was nog eens leuk thuiskomen na mijn werk. Ik had ze dan wel allemaal zelf uitgekozen, maar het voelde toch alsof ik een verassing uitpakte. Ik vond ze stuk voor stuk mooi en in goede conditie.

Hieronder een overzichtje van mijn favorieten.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Nu maar eens kijken hoe ik die peer aan ga kleden. 🙂 Ik hou jullie op de hoogte!

Voor het onderhouden en in leven houden van deze plantjes hoef je echt geen groene vingers te hebben. Bij de bestelling zat een overzichtelijke flyer met belangrijke tips, welke je ook terug kunt vinden op hun website onder “Verzorging Luchtplantjes”.

 

 

Give Away!

Natuurlijk heb ik veel te veel luchtplantjes en omdat ik graag deel, heb ik besloten om er één te verloten onder alle reacties op deze blogpost. De Tillandsia met zeester standaard, op onderstaande foto, verloot ik op vrijdag 20 januari 2017.

img_1415
Give Away

Auteur:

Blogger, mom, wife, plantlover, funny, sarcastic and creative.

21 gedachten over “Luchtplantjes (met Give Away!)

 1. Wat een leuk blog 😊 Die glazen peer is echt leuk die ken ik nog wel mijn oma had hem ook. Zij had er altijd kleine vetplantjes in staan met witte grit erop.En met de kerst kreeg de peer steevast een rode strik bovenin. Ben best wel nieuwsgierig naar hoe de peer bij u word met de luchtplantjes erin. En wat zijn er veel leuke & mooie luchtplantjes heb na aanleiding van dit stukje even alvast op hun site gekeken. Deze Tillandsia met zeester standaard is ook erg mooi 😊

  Geliked door 1 persoon

  1. Dankjewel, leuk om te horen!
   Ja precies, jij hebt exact hetzelfde beeld van de peer! Ik was dus vandaag bij Intratuin voor wat fijn zand of grind, maar ze zijn aan het verbouwen, dus kon niet echt wat vinden. Maar dat komt wel goed!

   Like

 2. Hoi,dat lijkt mij nou heel leuk zo’n luchtplantje ga er toch ook eens naar kijken hoe dat nu precies werkt.
  Voor mijn volgende tochtje naar de kringloop heb ik weer wat nieuws om naar te kijken zo’n appel of peer lijkt mij erg leuk,ben heel benieuwd naar jou creaties hiervan.
  groetjes uit purmerend

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik ben jaloers op jouw groene vingers. Ik heb bruine vingers😜 Alles maar dan ook alles legt binnen enkele weken het loodje hiero. Met dit luchtplantje wil ik het best nog een laatste kans geven. Zou deze overleven? Hmmmm

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s