Geplaatst in Geen categorie

Sharon de jutter

De geur en het geluid van de zee vind ik heerlijk. Het geeft me altijd een vakantie gevoel. Het maakt niet uit welke tijd van het jaar het is, ze hebben allemaal hun charmes.


Vorige week besloten we vrijdagmiddag even naar Zandvoort te rijden met de jongens. Tussen de emmertjes en schepjes van de jongens, ging ook het zeefje mee voor mama. 🙂 Het zeefje is uit een peuter strand setje van Hugo overgebleven en heeft een Nijntje handvat. Voor het rapen en wassen van schelpjes echt het ideale gereedschap.

De schelpen vallen eigenlijk altijd tegen. Ik vind ze wel mooi, maar het zijn altijd dezelfde. Het zou leuk zijn om eens een wat grotere schelp te vinden. Van die schelpen die ze bij de souvenirwinkel in Spanje hebben….Die ik uiteraard niet ga vinden, omdat ze ongetwijfeld uit Thailand komen… Maar het zou toch leuk zijn… Desondanks ben ik weer blij met de schelpen die ik heb gevonden.


Tussen de schelpen vielen me ineens heel veel stukjes hout op. Ik zag in gedachten meteen een hanger voor me, voor aan mijn kapstok met zee thema. Dus ik begon de kleine stukjes ook maar te rapen. 


Ik vind het altijd zo gaaf als mensen grote stukken aangespoeld hout jutten, maar die lagen er helaas niet bij. 

Eenmaal thuisgekomen heb ik alles uitgestald op de tuintafel om het te laten drogen. De regen verstoorde de pret helaas, maar inmiddels zijn we alweer een week verder en ligt alles schoon en droog op mij te wachten.
De schelpjes heb ik op een etagère in de tuin gelegd en de houtjes heb ik allemaal voorzien van een klein oogje. De houtjes zijn een beetje zacht/poreus, dus ik kon ze redelijk eenvoudig erin draaien.


Ik heb een touwtje door de oogjes geregen om er vervolgens een hanger van te maken. 


Het is heel eenvoudig en ongeveer een half uurtje werk. Je zou het ook met hele andere materialen kunnen doen, denk bijvoorbeeld aan: dennenappels, eikeltjes of noten. Ik zie dan in gedachten ook alweer een mooie herfsthanger voor me.
Dit was mijn 100 ste blog! Hieper de piep, hoeraaa! 🙂 Op naar de 200!

Auteur:

Blogger, mom, wife, plantlover, funny, sarcastic and creative.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s