Geplaatst in Geen categorie

Een kijkje in de keuken

Bij gebrek aan een hobbykamer, worden (buiten lekkere maaltijden) in de keuken de meeste knutsel/fröbel projecten gemaakt. 

Naast onze voordeur zit een raampartij(tje) van vijf ramen. Het zorgt voor een lichte gang, maar vanaf buiten kun je ook de (rommelige) kapstok en shoenenverzameling zien. 

Ik dacht eerst aan raamfolie, maar dan kan ik helemaal niet naar buiten kijken en daarbij kan ik nooit leuke folie vinden. Het is veelal saai of te druk.

Het moest een gordijntje worden! Bij de bouwmarkt kocht ik de roedes en het bevestigingsmateriaal. Bij de Kwantum slaagde ik voor een leuke lap stof. Het is in-between stof, dus het is licht doorlatend, maar je kijkt niet van buiten naar binnen.

Woensdag is niet alleen één van mijn twee vrije dagen in de week, Hugo is dan ’s morgens naar de peuterspeelzaal. 2,5 uur absolute stilte, alleen twee snurkende honden! 🙂 Meestal doe ik dan helemaal niets, maar vanmorgen ben ik direct begonnen aan het op maat maken en monteren van de roedes. Het zat allemaal mee en ik had nog zeeën van tijd, dus ik besloot om ook maar meteen aan het gordijn te beginnen.

Net nadat ik in gedachten tegen mezelf zei dat het lekker mee zat, liet ik een deel van mijn naaikoffer vallen. Spelden, knoopjes, lintjes, klosjes garen en een gesp van een oude riem; alles lag door de kast. 🙂 Gelukkig was het niet een voorbode voor de rest van mijn dag en zat het uiteindelijk allemaal mee.

Aan de keukentafel heb ik de lap stof naai klaar gemaakt en vervolgens het gordijn genaaid. Ik ben heel tevreden over de stof en het eindresultaat.


Mijn zoon Bram was heel enthousiast toen hij het zag. En hij is heeeeel kritisch, dus ik geloof dat het geslaagd is! 🙂

Deze klus is weer geklaard. Dus die streep ik van de lijst.

Auteur:

Blogger, mom, wife, plantlover, funny, sarcastic and creative.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s