Geplaatst in Geen categorie

Ooglapje voor een kleine piraat

Toen ik vandaag uit mijn werk kwam, herinnerde Bram mij eraan dat hij morgen als piraat naar school gaat, compleet met stoppelbaard en ooglapje. Het ooglapje heeft hij al meerdere malen om gevraagd, maar ik greep steeds mis bij de Action en vervolgens ben ik het totaal vergeten.


Dus nadat de jongens gewassen en wel in hun bed lagen, haalde ik mijn zak met vilt en koffer met garen tevoorschijn. Ik vond met het woord “eyepatch template” allerlei verschillende ooglapjes en eenmaal geïnspireerd knipte ik twee zwarte lapjes uit (zonder patroon).

Alleen de zwarte lapjes vond ik nogal saai, dus met wat wit vilt knipte ik iets dat in mijn ogen op een schedel leek. 🙂 Met wat zwart garen gaf ik het schedel verder vorm. Het toeval wilde dat ik ook nog zwart elastiek in de koffer had. Het zat dus eigenlijk allemaal mee. Vervolgens naaide ik de twee zwarte lapjes tegen elkaar.

Ik heb Bram het ooglapje net even laten passen, hij was toch nog wakker en dat voorkomt weer een eventuele teleurstelling morgenochtend. Zie hier het resultaat.


Hij was heel enthousiast en Bram geeft hier zijn stoere piraten blik. 🙂


Wil je ook een ooglapje maken?

Benodigdheden:
– zwart en wit vilt;
– zwart en wit naai- of borduurgaren;
– eventueel een patroon.

Voor een patroon kun je via Google afbeeldingen op de volgende woorden zoeken:
– eyepatch;
– eyepatch template;
– pirate eyepatch (template).

Auteur:

Blogger, mom, wife, plantlover, funny, sarcastic and creative.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s