Geplaatst in Geen categorie

Broomstick lace / Bezemsteel kant

Ik ben dol op kant. Een aantal jaren geleden was ik vastbesloten om te leren kantklossen. Via Google kwam ik wat verenigingen tegen en ik belde er drie. Nummer 1 was qua dialect haast niet te verstaan, nummer 2 was heel kortaf en nummer 3 zei dat ik jaaaaaaaaaren lessen zou moeten volgen om het enigszins onder de knie te kunnen krijgen. Ik hoop dat een aardige oma het me eens wil leren.
Kant kun je ook haken. Rag fijn gehaakt kant vind ik prachtig. Ik heb het garen en de fijne naalden, maar ik ben tot op heden niet verder gekomen dan een klein rondje (3cm doorsnede). Geduld en een vergrootglas zijn daarbij geen overbodige luxe.
Op Pinterest.com vond ik ‘broomstick lace’, oftewel bezemsteel kant. Het zag er heel leuk uit en ik ging meteen op Youtube op zoek naar een geschikt filmpje voor de uitleg, wat veel makkelijker is dan een patroon lezen of staren naar een tekening. Hier kun je het (Engelse) filmpje bekijken. Voor de verandering legt een man het uit. 🙂
Ik begon met een proeflapje met wat goedkope synthetische wol, haaknaald 4 en breipen 15 als broomstick (bezemsteel).
 
Al snel bedacht ik me dat dit geweldig zou zijn voor een shawl of col, maar natuurlijk ook voor een armband, zoals ik er al verschillende tegen kwam op Pinterest.com. 
Ik nam vervolgens haaknaald 3 en breinaald 12, met het volgende resultaat.

Het resultaat vond ik erg leuk, maar ik wilde het ook eens wat grover proberen, zodat het opengewerkte effect iets beter tot uiting komt.
Met haaknaald 3 en breinaald 15 maakte ik het volgende.

 
 

Een collega van mij is deze week voor het laatst. Ze houdt van zwart en draagt regelmatig gouden en zilveren accessoires.Ik heb deze speciaal voor haar gemaakt en ik hoop dat ze er blij mee is.

Benodigdheden:
haakgaren of wol;
haaknaald om te haken;
dikke breinaald (bijvoorbeeld 10-15);
knoopjes.

Auteur:

Blogger, mom, wife, plantlover, funny, sarcastic and creative.

4 gedachten over “Broomstick lace / Bezemsteel kant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s