Geplaatst in Geen categorie

Creatieve therapie

Het is alweer bijna drie jaar geleden dat ik wekelijks rommelde met zilverdraad in het plaatselijk cultureel centrum. In een groepje van ongeveer acht mensen knutselden we wekelijks aan onze projecten, onder begeleiding van edelsmid Marjolein van Lubeck.

 

Ik werkte vooral met zilverdraad. Ik wikkelde het heel strak om een ronde vorm (stokje), tot ik een spiraal vorm had en kon vervolgens (met een speciale zaag voor zilver) kleine ringetjes uitzagen. Ik dacht 2,5 uur lang aan helemaal niets, pure ontspanning, oftewel ‘creatieve therapie’. 🙂


Hierbij enkele van mijn creaties. Uren werk, maar heel erg leuk om te doen.

 

Ketting en armband

Close-up

Ketting en armband

Armband in vlecht

Close-up

Armband (plat geslagen ringetjes)

Close-up

Zilveren ringetjes zijn uiteraard ook gewoon kant en klaar te koop, maar ik vond het erg leuk om het zelf te doen. Bij het maken van mijn laatste project, was ik zwanger van mijn tweede zoon en besloot om de cursus, wegens gebrek aan tijd, niet voort te zetten.

Mocht ik in de toekomst weer wat tijd hebben, dan zou ik het graag weer oppakken. 

 

Kijk eens op de website van bovengenoemde edelsmid Marjolein van Lubeck

 

In onderstaand boek staan vele patronen, te maken met ringetjes van zilver, goud of titanium. Ik heb het boek besteld bij The Book Depository.

Chain Mail Jewelry: Contemporary Designs from Classic Techniques

 

Auteur:

Blogger, mom, wife, plantlover, funny, sarcastic and creative.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s