Geboorteschoentjes

Toen ik 14 jaar geleden één geboorteschoentje kreeg, gemaakt van het geboortekaartje van onze zoon Bram, was ik meteen verkocht. Ik zat direct vol inspiratie en zag allerlei mogelijkheden.

De zoektocht naar het patroon was nog niet zo makkelijk, maar uiteindelijk wist ik op basis van allerlei foto’s mijn eigen patroon te maken. Ik begon met één groot geboorteschoentje, net zoals ik had gekregen. Tot ik een kaartje kreeg dat te klein was om een schoentje van te maken. Ik besloot het patroon te verkleinen, wat mij direct op het idee bracht om voortaan een paar (2) schoentjes te gaan maken, in plaats van één schoentje.

Inmiddels heb ik al honderden paren geboorteschoentjes gemaakt. Vrienden, familie en kennissen weten mij te vinden. Ik krijg vaak al automatisch twee geboortekaartjes toegestuurd van mijn vrienden, wanneer ze gezinsuitbreiding hebben. De hint is dan duidelijk. 🙂

Vele jaren verder vind ik het nog steeds leuk om de schoentjes te maken. Ieder kaartje is weer anders, waardoor de schoentjes allemaal uniek worden. Soms is het kaartje klein of erg leeg, dan maak ik bijvoorbeeld de zooltjes van een bijpassende kleur leer of vilt, zodat ik toch twee schoentjes kan maken.

Wil je ook een paar geboorteschoentjes bestellen? Neem contact met mij op voor de mogelijkheden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s